Thursday, June 20, 2013

Zece străinii descoperă un stil de viaţă sănătos la Sibiu - COMUNICAT DE PRESA



Vin din Franţa, Austria,  Portugalia, Ungaria, Cipru şi Grecia şi poposesc la Sibiu pentru a descoperi un stil de viaţă sănătos, pornind de la tradiţiile româneşti. Este vorba de zece persoane care, în perioada 1-8 iulie 2013, participă la atelierul „Discover a Healthy Way of Life through the Romanian Traditions”. Acesta este organizat de Asociaţia „Sibiul Azi” şi este finanţat de Comisia Europeană, prin programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Cei zece participanţi din străinătate, alături de doi sibieni, vor lua parte la diferite activităţi în perioada atelierului - prelegeri, vizionări de filme, blogging – şi vor vizita gospodării din mediul rural, precum şi o stână. De asemenea, în prima zi de desfăşurare a atelierului, se va organiza o seară internaţională, în cadrul căreia se vor degusta produse specifice ţărilor din care provin participanţii.
În cadrul acestui atelier, conceptul de viaţă sănătoasă va fi abordat din trei perspective:  hrană/obiceiuri culinare, comunicare şi obiceiuri sociale. Stilul de viaţă tradiţional românesc poate fi un exemplu în acest sens, de vreme ce aici gătitul acasa, şezătorile şi meşteşugurile sunt încă parte din viaţa oamenilor.
Asociaţia “Sibiul Azi” a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2011 cu scopul de a iniţia şi derula proiecte interculturale, educaţionale şi axate pe protecţia mediului. Obiectivele asociaţiei sunt următoarele: elaborarea şi implementarea de proiecte culturale, educaţionale, de proiecte axate pe protecţia mediului şi promovarea protecţiei mediului, de proiecte vizând promovarea bunelor relaţii între etniile conlocuitoare în România, elaborarea şi implementarea de proiecte editoriale şi online (editare, tipărire, realizare de traduceri, realizarea de website-uri).
 Anul trecut, Asociaţia “Sibiul Azi” a derulat un alt proiect cu finanţare nerambursabilă: „Ghidul minorităţilor din Sibiu”, proiect editorial sprijinit de Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României.

No comments:

Post a Comment