Wednesday, May 08, 2013

Peste 400 de persoane interesate să descopere un stil de viaţă sănătos în România - COMUNICAT DE PRESA



Descoperă un stil de viaţă sănătos prin intermediul tradiţiilor româneşti. Aceasta este provocarea de care vor avea parte la Sibiu zece străini, în perioada 1-8 iulie 2013. Provocarea este lansată de Asociaţia „Sibiul Azi” în cadrul atelierului „Discover a Healthy Way of Life through the Romanian Traditions”, finanţat de Comisia Europeană, prin programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
Provocarea a avut mare priză la public şi peste 400 de persoane s-au arătat interesate de participarea la workshop. S-au primit în jur de 300 de aplicaţii de la persoane din Europa, Asia, America de Nord şi Africa, din ţări precum Franţa, Germania, Spania, Portugalia, Ungaria, Austria, Polonia, Lituania, Republica Moldova, Turcia dar şi din Armenia, Azerbaigian, Mexic sau Egipt şi Algeria. Cei care au aplicat la acest workshop provin din diferite categorii de vârstă, fiind adolescenţi, adulţi de 30-40 de ani sau persoane care se apropie de vârsta a treia. Prin tematică, atelierul a suscitat interesul a diferite categorii socio-profesionale: studenţi, profesori, medici, fotografi, animatori etc.
Principalul obiectiv al atelierului este descoperirea unui mod de viaţă sănătos în secolul al XXI-lea prin intermediul tradiţiilor româneşti. În acest scop, conceptul de viaţă sănătoasă va fi abordat din trei perspective:  hrană/obiceiuri culinare, comunicare şi obiceiuri sociale. Stilul de viaţă tradiţional românesc poate fi un exemplu în acest sens, de vreme ce aici gătitul acasa, şezătorile şi meşteşugurile sunt încă parte din viaţa oamenilor. În cadrul acestui eveniment vor avea loc ateliere, prelegeri şi vizite in-situ.



Comunicatul de presă a fost publicat pe www.comunicatemedia.ro si poate fi consultat AICI.

No comments:

Post a Comment